Elly Kroon (1948)

  • duinlandschap
  • olieverf op canvas, 100 x 140 cm                      
  • gesigneerd l.o. Elly Kroon
  • prijs op aanvraag

Het werk van Elly Kroon maakt deel uit van onze collectie streekschilders uit de Noordkop. Deze hedendaagse figuratieve schilderes slaagt er op een voortreffelijke wijze in de stilte van het eenzame duingebied op het doek vast te leggen. Met ferme spatel streken zijn de contouren en de invulling aangebracht. De toeschouwer waant zich een onderdeel van het duinlandschap.

Het schilderij werd vervaardigd tijdens een expositie van werk van schilders uit de Noordkop in augustus 2002 in Den Helder.

Elly Kroon en haar echtgenoot kunstenaar Kees Doolaard vormen al jaren het middelpunt van een groep beeldende kunstenaars in en om Den Helder.

Bij ieder object dat Elly maakt is concentratie de eerste vereiste, anders heb je de slag al half verloren voordat je begint. Bij Elly begint die concentratie al dagen voordat het echte  schilderwerk begint. Eerst ontstaat in haar hoofd een project, en dan begint zij in gedachte de compositie te vormen. Hierbij is zij steeds op zoek naar vernieuwing. Zoeken, constant zoeken is noodzakelijk met schilderen, want anders wordt het namaken. Het moet telkens anders zijn. Een nieuw idee.

  • Bron: atelier juli/augustus 2002

Ga terug