Gerard Hageman (1888-1963)

  • Duinlandschap
VERKOCHT
  • Olieverf op doek, 50x 70 cm, in een nieuwe lijst.
  • Gesigneerd voluit r.o.
  • Herkomst, particulier bezit

 

Gerard August Marie Joseph Hageman werd op 27 mei 1888 in Den Haag geboren. Hij overleed op 14 december 1963 te Bilthoven. Gerard Hageman werkte enige tijd op het toenmalige Ministerie van Oorlog in Den Haag. Ook was hij enkele jaren vertegenwoordiger bij de Firma Pneus Englebert. Hij vertrok eind twintiger jaren naar Monaco, waar hij zich autodidactisch ontwikkelde in de schilderkunst. Na een verblijf aldaar van enkele jaren keerde hij weer naar Nederland terug, waar hij zich inmiddels als kunstschilder in zijn levensonderhoud kon voorzien.

Gerard Hageman was geen aanhanger van enige schilders School. Wel zijn enkele impressionistische elementen, en de be´nvloeding van de Haagse School in zijn werk terug te vinden. Hij schilderde hoofdzakelijk (bloem)stillevens, landschappen, zeegezichten, stadsgezichten en een enkel (kerk)interieur.

Exposeerde onder meer in 1934 samen met de impressionistische schilder Le Blanc, (pseudoniem voor Adriaan Terhell, 1863-1949) in het Grand Hotel te Heerlen.

Bron; de heer Paul Hageman, zoon van de kunstenaar.