Philip Frinks (1944)

  • de reddingboot "Prins Hendrik" in de branding
  • olieverf op hard board, 81 x 100 cm                      VERKOCHT                              
  • geplaatst in stijlvolle lijst
  • gesigneerd r.o. Philip Frinks, gedateerd 1983

In het kader van onze aandacht voor schilders met een band met de Kop van Noord Holland, hebben wij werk van de Helderse schilder Philip Frinks aan de collectie toegevoegd.

 
Philip Frinks werd in 1944 in Den Helder geboren..
 
Vanaf zijn prille jeugd tekende hij en op de middelbare school wist zijn tekenleraar hem enthousiast te maken voor  de aquareltechniek. Deze techniek oefent Frinks ook vandaag de dag nog met veel plezier uit.
 
Na de middelbare school werkte hij een aantal jaren op een kantoor, totdat hij van zijn hobby zijn beroep maakte. Hij werd leraar tekenen in het voortgezet onderwijs. In 2001 ging hij met pensioen.
 
Zijn opleiding kreeg hij voornamelijk binnen de Noorder Kunstkring in Den Helder van M. Beekhuis van Til. Hij volgde lessen van Jan Sierhuis en bracht enige tijd door aan de Famous Artists Schools.
 
Philip Frinks, schildert, tekent (ook met pen) en aquarelleert voornamelijk zee- en landschappen, een enkel stilleven, figuurstudies en portretten. De laatste jaren werkt Frinks naast olieverf ook met acrylverf en past hij gemengde technieken toe
 
Hij is al vele jaren lid van de noorderkunstkring in Den Helder, waaronder enige tijd als voorzitter.
 
 
bron: de Scheen

Ga terug